Social responsibility

overakker-coach-social-resp

Ons motto: “We are all born to shine” betekent voor ons buiten het coachen van onze doelgroepen ook het begeleiden van jonge mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Wij werkten bijvoorbeeld mee aan het jongerentraject de Traverse in Rotterdam. De Traverse is een uniek werk en leerexperiment voor jongeren tussen de 17 en 27 jaar zonder startkwalificatie. Het is speciaal ontwikkeld door en voor het bedrijfsleven in de binnenstad van Rotterdam. Wij ontwikkelden een “passie methode” en een “passie poort”.

Het bleek een doeltreffende methode om te ontdekken welke ambities jongeren hebben. En persoonlijke groei te bereiken.

Een aantal jaren later, is de “passie” methode gebruikt bij een vergelijkbaar traject in Zuid Afrika: the Inyanda Youth Network Project, implemented by Cesvi (Italy) & Cordaid (NL).

De methode blijkt universeel toepasbaar, mede doordat er aandacht en respect is voor het talent (meer nog dan het cv) dat individuen meebrengen.

Tijdens een werkbezoek aan de sloppenwijken van Kaapstad hebben wij met jongeren gewerkt en individuele coaching sessies gehouden.

Quote projectleider Lucienne Kelfkens: “

Marianne heeft als loopbaancoach met expertise van jongeren en volwassenen een belangrijke rol gespeeld in het succes van het Traverse Rotterdam project. Zij heeft een “passie” methode ontwikkeld om jongeren te selecteren. Daarmee ontdekte zij de professionele interesses en passies van de jeugd. Daarnaast heeft Marianne een groep coaches begeleid (“coaching de coaches”), die de jongeren ondersteuning boden. Beiden maakten dat de succesratio van het project ver boven het landelijk gemiddelde lag.

Kortom: Marianne’s passie en impact is evident voor mij!”